top of page

שיתוף ציבור

מתחם בראשית - חיפה.png

פרויקט של התחדשות עירונית משפיע באורח ניכר על הציבור, כלומר על בעלי הנכסים במתחם, לעיתים גם על שוכרים ואפילו על תושבים גובלים.

היכולת לגייס את הציבור להתנעת הפרויקט וקידום הפרויקט עוברת דרך מתן כלים מעשיים להשפעה של הציבור על התוכנית עוד לפני שהיא מתגבשת לפרטיה.

ליועץ החברתי יש כאן תפקיד מרכזי בארגון, תיווך,  והסקת מסקנות באמצעות  מפגש / סדרת מפגשים אינטראקטיבים בין הציבור לבין הגורמים המרכזיים בפרויקט הכוללים את:

  • היזם

  • האדריכל

  • יועצי התב"ע (תוכנית בניין עיר)

  • צוות הרשות המקומית

  • גורמי ועדות התכנון

במהלך המפגש מציגים גורמי הפרויקט את העקרונת המרכזיים של התכנון, ובעיקר מקשיבים לצרכי הדיירים מאוויהם, על מנת שהתכנון ייתן להם מענה.

בכל מפגש נוכחים כ 40 דיירים, במתחמים גדולים מפצלים את המפגשים לכמה.

כל מפגש אורך כשעתיים. הוא מתחיל בהצגה של חצי שעה על ידי צוות הפרויקט, ממשיך בשולחנות עגולים הנשכים כשעה של קבוצות קטנות יותר עם צוות הפרויקט, כאשר כל שולחן מנוהל על ידי יועץ שיתוף ציבור מטעם היועץ החברתי, המפגש מסתיים בחצי שעה נוספת של סיכומים.

היועץ החברתי מרכז את כל תוצרי התהליך, מרכז את השאלות שנשאלו ואת התשובות שניתנו, ובעיקר מתרגם את שפת הדיירים לשמה המקצועית של המומחים, ובכך הופך את צרכי הדיירים לגורם מרכזי בשיקולי התכנון.

לשיתוף הציבור יש משקל מכריע במסמך המלצות לתכנון אותו מפיק היועץ החברתי, והשפעתו על התכנון ניכרת כי לגורמי הפרויקט ברור שלשביעות רצון הדיירים מהתכנון יהיה משקל מכריע בהסכמתם לביצוע הפרויקט.

לאחר עיבוד הנתונים על ידי צוות הפרויקט, וביצוע שלב מרכזי בתכנון, מקיים  היועץ החברתי  אירוע שיתוף ציבור נוסף, במהלכו מציג צוות הפרויקט לדיירים באופן שהדיירים יכולים לשפוט עד כמה עונה התכנון על צרכיהם כפי שהציגו במפגש הראשון

מפגשים שיתוף ציבור מתקיימים גם בכל שלב קריטי בפרויקט: הפקדת התכנית, מתן היתר, הריסת הבניינים הישנים ואכלוס.

bottom of page